Σε εξόντωση οδηγείται ο επαρχιακός τύπος

Σε εξόντωση οδηγείται ο επαρχιακός τύπος

Αρ. Πρωτ 22998/20.09.2011  

Προς Υπουργό:

- Υπουργό Επικρατείας

Σε εξόντωση οδηγεί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τον επαρχιακό τύπο, μετά την απόφασή της να καταργήσει την ταχυδρομική ατέλεια και την έκπτωση στους λογαριασμούς των τηλεφώνων. Στην πράξη, αυτή η απόφαση συνεπάγεται την αύξηση κατά 1200% στα ταχυδρομικά τέλη και ασφαλώς ένα δυσβάσταχτο κόστος, που είναι αδύνατον να μετακυληθεί αλλού. Η Κυβέρνηση με την απόφασή της αυτή, ουσιαστικά φιμώνει τη φωνή της περιφέρειας προς το κέντρο. Οδηγεί τον επαρχιακό τύπο σε μαρασμό και σε σταδιακό κλείσιμο, οδηγώντας στην ανεργία τους εργαζόμενους, που απασχολούνται σε αυτόν.

Ο επαρχιακός τύπος αποτελεί τη φωνή της περιφέρειας προς το κέντρο, αναδεικνύει και προβάλλει προβλήματα που απασχολούν την περιφέρεια και ως εκ τούτου σκέψεις  και ενέργειες που οδηγούν στην εξόντωσή του, προκαλούν εύλογα την αγανάκτηση των πολιτών. Προφανώς, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες και τις εντολές τις Τρόϊκας, καταφεύγει στη φίμωση του επαρχιακού τύπου και οδηγεί στην ανεργία εκατοντάδες εργαζομένους. Είναι απαραίτητη η ενδυνάμωση της φωνής της περιφέρειας και αυτό μπορεί να συντελεστεί μόνο με την ενίσχυση του επαρχιακού τύπου και όχι με την εξόντωσή του, που προωθεί η Κυβέρνηση.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να ενδυναμώσει τον επαρχιακό τύπο, που αποτελεί τη φωνή της περιφέρειας και να μην προχωρήσει στην εξόντωσή του με μέτρα όπως της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης  σχετικά με την κατάργηση της ταχυδρομικής ατέλειας και  της έκπτωσης στους τηλεφωνικούς λογαριασμούς;